Menu
Włoskie produkty
& regionalne specjały
Nasze menu à la carte to autorska kuchnia włoska – pełna słońca i śródziemnomorskiej witalności. Dyskretnie wzbogaciliśmy ją o podhalańskie akcenty w ich najbardziej szlachetnej odmianie: jagnięcinę, pstrąga i policzki z jelenia.
Wykorzystujemy oryginalne produkty sprowadzane z Włoch. Przemierzyliśmy najdalsze zakątki Półwyspu Apenińskiego w poszukiwaniu najlepszego makaronu, aromatycznych serów, aksamitnej oliwy z oliwek, tradycyjnie suszonych pomidorów i doskonałych wędlin.
Zapraszamy także na wyjątkowo aromatyczną kawę. Jest to wypalana specjalnie dla La Primy mieszanka ziaren z certyfikowanych plantacji. Do obiadu i kolacji polecamy wyselekcjonowane wina. Mamy też coś dla wszystkich, którzy chcą poznać rozgrzewającą moc regionalnych specjałów z procentami.
Region od kuchni
Tradycyjny bigos staropolski
54,-borowik grillowany, grzanka z oscypkiem
Oscypek z grilla
39,-konfitura z żurawiny i pomarańczy, puder z rozmarynu, boczek, papier z cebuli
Kwaśnica
26,-wędzone żeberko, pieczona grula
Ragu jagnięce
75,-placek ziemniaczany, kwaśna śmietana, salsa z marynowanych grzybów, espuma pomidorowa
Lody z mleka owczego
25,-ziemia z piernika, wiśnie w korzeniach
Sałatki, pasty, ryż
-
Sałatka z ośmiornicą 51,-
Ośmiornica confit / sałaty / pomarańcze / granat / pomidorki konfit / orzech laskowy / żel z kunkwatu -
Cukinia grillowana 31,-
Cukinia / ragout warzywne / pomidory / parmezan -
Risotto 45,-
Ryż carnaroli / borowik / pecorino / rucola / oliwa truflowa -
Tortellini z jagnięciną 29,-
Tortellini z jagnięciną / sos z gorgonzola / mus z pasternaku sepia / chips z maku -
Gnocchi 29,-
Gnocchi ze szpinakiem / suszony pomidor / czosnek / orzech włoski / czerwona cebula / wino / masło / parmezan -
Penne Arrabbiatta 28,-
Penne / pomidor / czosnek / chili / natka pietruszki / parmezan -
Linguine Carbonara 34,-
Makaron linguine / panchetta affumicata / szynka parmenska / cebula / śmietana / żółtko / parmezan -
Spaghetti bolognese 38,-
Makaron spaghetti / sos bolognese / wołowina / pomidory / zioła / parmezan -
Spaghetti aglio, olio e peperoncino 26,-
Makaron Spaghetti / oliwa / czosnek / papryczki chili / natka pietruszki / parmesan -
Czy wiesz że..?
Makarony Agnesi wyróżnia sposób mielenia pszenicy oraz specjalny proces suszenia w umiarkowanej temperaturze. To dzięki nim makaron zachowuje wyjątkowy aromat i smak.
Dania główne
-
Dorada w soli morskiej 65,-
Dorada / warzywa z grilla / frytki belgijskie / chili / sól morskaPstrąg 65,-
Pstrąg / mus z pieczonego bakłażana / kuskus / szpinak baby / pomidorki koktailowe / orzech pinii / chips z kaszyŁosoś 79,-
Łosoś / makaron tagliolini nero / przegrzebka / cukinia marynowana / sałatka z limonkiKurczak baby 53,-
Kurczak baby / polenta / krem z marchwi / chili / warzywa / sos własnyPoliczki z jelenia 69,-
Policzki z jelenia / gnocchi z borowikami / romanesko / borowik / sos demiPolędwica wołowa 99,-
Polędwica wołowa / frytki z batata / szalotka w winie / figa / botwina / masło ziołowe / sos demi / chips z szynki parmeńskiejOssobuco 69,-
Ossobuco cielęce / ryż carnaroli / szafran / wino / sos demi / warzywa / sałata cytrusowaCzy wiesz że..?
O delikatności podhalańskiej jagnięciny decyduje tradycyjny wypas na naturalnych obszarach. Dzięki wędrówkom po halach mięso ma niską zawartość tłuszczu.
Pizza
-
Focaccia al pesto di basili 15,-
focaccia / oliwa czosnkowa lub ziołowa -
Pizza al Formagio bianco 35,-
sos pomidorowy / mozzarella / oscypek / gorgonzola / blue -
Pizza Margharita 25,-
sos pomidorowy / mozzarellaPizza prosciutto di Parma 39,-
sos pomidorowy / szynka parmeńska / suszone pomidory / rukolaPizza salami 31,-
sos pomidorowy / mozzarella / salami piccante lub napoliPizza Vege 30,-
sos pomidorowy / cebula / pomidory pelati / peperonata z paprykiDodatki 3,-
Pieczarki / Karczochy / Kukurydza / Ananas / Kurczak