Menu
Włoskie produkty
& regionalne specjały
Nasze menu à la carte to autorska kuchnia włoska – pełna słońca i śródziemnomorskiej witalności. Dyskretnie wzbogaciliśmy ją o podhalańskie akcenty w ich najbardziej szlachetnej odmianie.
Wykorzystujemy oryginalne produkty sprowadzane z Włoch. Przemierzyliśmy najdalsze zakątki Półwyspu Apenińskiego w poszukiwaniu najlepszego makaronu, aromatycznych serów, aksamitnej oliwy z oliwek, tradycyjnie suszonych pomidorów i doskonałych wędlin.
Zapraszamy także na wyjątkowo aromatyczną kawę. Jest to wypalana specjalnie dla La Primy mieszanka ziaren z certyfikowanych plantacji. Do obiadu i kolacji polecamy wyselekcjonowane wina. Mamy też coś dla wszystkich, którzy chcą poznać rozgrzewającą moc regionalnych specjałów z procentami.
Region od kuchni
Tradycyjny bigos staropolski
45,-borowik grillowany, crostini z oscypkiem
Oscypek z grilla
35,-konfitura z żurawiny i pomarańczy, puder z rozmarynu, boczek, papier z cebuli
Kwaśnica
26,-wędzone żeberko, pieczona grula
Ragu jagnięce
75,-placek ziemniaczany, kwaśna śmietana, salsa z marynowanych grzybów, espuma pomidorowa
Lody z mleka owczego
28,-ziemia z piernika, wiśnie w korzeniach
Przystawki
Pasta, risotto
Risotto al Funghi
56,-ryż carnaroli, borowik, oliwa truflowa, chips grzybowy, majonez pietruszkowy, ser pecorino
Ravioli z jagnięciną
53,-mus z topinambura, parmezan, puder z rozmarynu, ziemia z topinamburu, oliwa pietruszkowa
Ravioli rotondi con gamberi
42,-krewetki, ragout z pomidorów i czosnku, śmietana kwaśna z cytryną, oliwa koperkowa
Gnocchi di spinaci
49,-gnocchi di spinaci, czosnek, passata pomidorowa, warzywa sezonowe, chili, parmezan, pesto bazyliowe
Pappardelle con spugnole
57,-smardze, szalotka, pietruszka, oliwa, parmezan
Spaghetti alla Chitarra
59,-Spaghetti alla Chitarra, krewetki, sos arrabiatta, parmezan, chili
Tagliatelle al manzo
69,-Tagliatelle al manzo, polędwica wołowa, warzywa, demi wołowe, borowik, rozmaryn
Linguine carbonara
38,-Linguine carbonara, makaron Linguine, pancetta affumicata, cebula, żółtko, parmezan
Casarecce al pesto di basilico
42,-makaron, pesto bazyliowe, orzech pini, grana padano
Czy wiesz że..?
Makarony Agnesi wyróżnia sposób mielenia pszenicy oraz specjalny proces suszenia w umiarkowanej temperaturze. To dzięki nim makaron zachowuje wyjątkowy aromat i smak.
Dania główne
Dorada pieczona
89,-dorada pieczona w czosnku cytrynie i chili, sałatka z konfitowanego ziemniaka, chutney z pieczonej papryki I pomidorów, mus z cebuli i brandy
Łosoś
79,-polenta, szalotka karmelizowana z octem winnym, mus z awokado, brokuł bimi, sos demi
Filet z kaczki
72,-filet z kaczki sous vide, knedel z gruszką w pierniku, puree kasztanowe, karmelizowana gruszka, sos demi z trawą żubrową
Jagnięcina
129,-Kotlet jagnięcy, pianka szpinakowa, duszony por, sos z orzechów włoskich, mus z skorzonery, boczniak mikołajowy
Polędwica wołowa135,-ziemniak konfitowany, mus grzybowy, pieczony burak, groszek zielony, sos demi
Świeże mule
52,-(w każdy weekend)
Czy wiesz że..?
O delikatności podhalańskiej jagnięciny decyduje tradycyjny wypas na naturalnych obszarach. Dzięki wędrówkom po halach mięso ma niską zawartość tłuszczu.
Pizza
Pizza Quatro Formaggi
42,-sos pomidorowy, gorgonzola, mozzarella, cheddar, parmezan
Pizza Margherita
32,-sos pomidorowy, mozzarella
Pizza Prosciutto di Parma
46,-sos pomidorowy, szynka parmeńska, pomidor, rukola
Pizza Salami38,-sos pomidorowy, mozzarella, salami piccante lub napoli
Pizza Vege
37,-sos pomidorowy, cebula, pomidory pelati, peperonata z papryki, cukinia
Dodatki
7,-Pieczarki , Karczochy, Kukurydza, Ananas, Kurczak, Szynka
Desery
Torcik mono
35,-marakuja, kokos, czekolada, pistacjeTiramisu
39,-Sos truskawkowy, likier BaileysCzekoladowa panna cotta
29,-mleko kasztanowe, puree z mango, kawior z pomarańczy, świeże owoce (danie wegańskie)Tarta malinowa35,-
mus śmietankowy z cynamonem, panna cotta z limoncello, curd malinowy
Włoskie cannoli
29,-mus z ricotty, skórka pomarańczy, ziemia z orzechówPâte á choux29,-
mus czekoladowy z mascarpone, wiśnie, sos wiśniowy