Menu
Oryginalne produkty
& regionalne specjały
Nasze menu à la carte to autorska kuchnia z różnych stron świata – pełna słońca i śródziemnomorskiej witalności. Dyskretnie wzbogaciliśmy ją o podhalańskie akcenty w ich najbardziej szlachetnej odmianie.
Wykorzystujemy oryginalne produkty od lokalnych dostawców.
Zapraszamy także na wyjątkowo aromatyczną kawę. Jest to wypalana specjalnie dla La Primy mieszanka ziaren z certyfikowanych plantacji. Do obiadu i kolacji polecamy wyselekcjonowane wina. Mamy też coś dla wszystkich, którzy chcą poznać rozgrzewającą moc regionalnych specjałów z procentami.
Przystawki
Tradycyjny bigos staropolski
54,-borowik grillowany, crostini z oscypkiem
Oscypek z grilla
39,-konfitura z żurawiny i pomarańczy, puder z rozmarynu, boczek, papier z cebuli
Krewetki Black Tiger 8/12
85,-sos sambal chilli, pomidor concasse, natka pietruszki, paluch z ciasta
Tatar wołowy
69,-szalotka, borowik marynowany, żółtko, majonez anchois, oliwa szczypiorkowa, foccacia rozmarynowa
Sałatka panzanella
59,-burrata, pomidorki cherry, smażony chleb, cebulka perłowa, świeża bazylia, dressing winegret
Pasta, risotto
Risotto grzybowe
59,-ryż carnaroli, borowik, oliwa truflowa, chips grzybowy, majonez pietruszkowy, ser pecorino
Pierogi z jagnięciną
79,-skorzonera, kwaśna śmietana z miętą, puder z prażonej cebuli
Spaghetti alla Chitarra
52,-sos pomidorowy z pomidorków cherry, buratta, oliwa bazyliowa
Tagliatelle z polędwicą wołową
79,-warzywa, demi wołowe, borowik, rozmaryn
Linguine carbonara
46,-makaron linguine, pancetta affumicata, cebula,
żółtko, parmezan
Dania główne
Dorada pieczona
89,-dorada pieczona w czosnku cytrynie i chili, sałatka z konfitowanego ziemniaka, chutney z pieczonej papryki I pomidorów, mus z cebuli i brandy
Filet z jesiotra
79,-purée z kopru włoskiego, ziemniaki po parysku,
czarna espuma z wędzonego jesiotra, bimi, amarantus
Kaczka sous vide
75,-filet z kaczki sous vide, purée z batata i pomarańczy, karmelizowana
figa, ravioli z gruszką i orzechami, sos demi z trawą żubrową
Kotlet cielęcy
89,-panierka polska, sałatka z pieczonego ziemniaka
Polędwica wołowa145,-moskol podhalański, mus z bryndzy,
borowik królewski, topinambur, sos demi, grillowane warzywa
Comber z jelenia
109,-rydze, grillowany grysik, sos demi, purée
z pasternaku, zielony groszek, oliwa z czosnku niedźwiedziego
Czy wiesz że..?
O delikatności podhalańskiej jagnięciny decyduje tradycyjny wypas na naturalnych obszarach. Dzięki wędrówkom po halach mięso ma niską zawartość tłuszczu.
Pizza
Pizza Quatro Formaggi
48,-sos pomidorowy, gorgonzola, mozzarella, cheddar, parmezan
Pizza Margherita
36,-sos pomidorowy, mozzarella
Pizza Prosciutto di Parma
49,-sos pomidorowy, szynka parmeńska, pomidor, rukola
Pizza Salami46,-sos pomidorowy, mozzarella, salami piccante lub napoli
Pizza Vege
44,-sos pomidorowy, cebula, pomidory pelati, peperonata z papryki, cukinia
Dodatki
7,-Pieczarki , Karczochy, Kukurydza, Ananas, Kurczak, Szynka
Desery
Lody z mleka owczego
28,-ziemia z piernika, wiśnie w korzeniachTiramisu
39,-sos truskawkowy, likier BaileysCzekoladowa panna cotta
29,-mleko kasztanowe, puree z mango, kawior z pomarańczy, świeże owoce (danie wegańskie)Tarta karmelowo-orzechowa35,-
czarna porzeczka, beza
Torcik mono
35,-czekolada deserowa, konfitura z wiśni, sable kakaowe