Menu
Włoskie produkty
& regionalne specjały
Wykorzystujemy oryginalne produkty sprowadzane z Włoch. Przemierzyliśmy najdalsze zakątki Półwyspu Apenińskiego w poszukiwaniu najlepszego makaronu, aromatycznych serów, aksamitnej oliwy z oliwek, tradycyjnie suszonych pomidorów i doskonałych wędlin.
Zapraszamy także na wyjątkowo aromatyczną kawę. Jest to wypalana specjalnie dla La Primy mieszanka ziaren z certyfikowanych plantacji. Do obiadu i kolacji polecamy wyselekcjonowane wina. Mamy też coś dla wszystkich, którzy chcą poznać rozgrzewającą moc regionalnych specjałów z procentami.
Region od kuchni
-
Tradycyjny bigos staropolski
64,-borowik grillowany, grzanka z oscypkiem -
Oscypek z grilla
49,-konfitura z żurawiny i pomarańczy, puder z rozmarynu, boczek, papier z cebuli
-
Kwaśnica
31,-wędzone żeberko, pieczona grula
-
Ragout jagnięce
85,-placek ziemniaczany, kwaśna śmietana, salsa z marynowanych grzybów, espuma pomidorowa
-
Lody z mleka owczego
28,-ziemia z piernika, wiśnie w korzeniach
Przystawki
Tatar wołowy
75,-szalotka, borowik marynowany, żółtko,
majonez anchois, oliwa szczypiorkowa, focaccia rozmarynowa
Krewetki Black Tiger 8/12
108,-sos sambal chili, pomidor
concasse, natka pietruszki, paluch z ciasta
Zupy
Żur staropolski
35,-biała kiełbasa, purée ziemniaczane, żółtko konfitowane
Zupa z prawdziwków
46,-kluska ptysiowo-pietruszkowa, galaretka z demi grzybowego
Consomme z bażanta
46,-spaghetti warzywne, groszek z ciasta i mięsa bażanta
Krem z pomidorów
33,-oliwa zielona, panini z ricottą bazyliową
Sałatki, pasty, ryż
Sałatka panzanella
59,-buratta, pomidorki cherry, smażony
chleb, cebulka perłowa, świeża bazylia, dressing winegret
Sałatka cezar
55,-sałata rzymska, kurczak supreme sous vide, sos anchois z pieczonym czosnkiem, pomidor cherry, boczek, parmezan, grzanki pszenne
Sałatka z piklowanym burakiem
42,-rukola, dressing winegret, miodowy, ogórek, feta, panko, orzech włoski, chips z siemienia lnianego
Pierogi z jagnięciną
79,-skorzonera, kwaśna śmietana z miętą, sos demi,
puder z prażonej cebuli
Risotto z krewetkami
79,-krewetki Black Tiger 16/20, ryż carnaroli, kiełbasa ’nduja,
pomidory, mascarpone, oliwa szczypiorkowa
Pappardelle
57,-borowiki, śmietana, parmezan,oliwa truflowa, natka pietruszki
Tagliatelle z polędwicą wołową
89,-warzywa, demi wołowe, borowik, rozmaryn
Linguine carbonara
52,-makaron linguine, pancetta affumicata, cebula,
żółtko, parmezan
Dania główne
Kotlet cielęcy
129,-panierka polska, sałatka z pieczonego ziemniaka
Filet z jesiotra
89,-mus z botwiny, smażony boczniak, sos maślany wędzony, pak choi
Ragout jagnięce
85,-placek ziemniaczany, kwaśna śmietana,
salsa z marynowanych grzybów, espuma pomidorowa
Filet z kaczki sous vide
85,-trufla z kaszy i chorizo, żel z prażonego jabłka,
grillowany batat
Comber z jelenia
119,-krokiet francuski z kiszoną kapustą, mus z prawdziwka,sos demi jałowiec, młoda marchew
Polędwica wołowa
155,-tarta z pieczonego ziemniaka, gzik owczy,
relish z pieczonej papryki, sos demi, espuma truflowa
Labraks pieczony
98,-sos chimichurri, ratatouille warzywne, frytki z batata
Czy wiesz że..?
O delikatności podhalańskiej jagnięciny decyduje tradycyjny wypas na naturalnych obszarach. Dzięki wędrówkom po halach mięso ma niską zawartość tłuszczu.
Pizza
Pizza Quatro Formaggi
55,-sos pomidorowy, gorgonzola, mozzarella, cheddar, parmezan
Pizza Margherita
36,-sos pomidorowy, mozzarella
Pizza Prosciutto di Parma
49,-sos pomidorowy, szynka parmeńska, pomidor, rukola
Pizza Salami
46,-sos pomidorowy, mozzarella, salami piccante lub napoli
Pizza Vege
44,-sos pomidorowy, cebula, pomidory pelati,peperonata z papryki, cukiniaDodatki
9,-Pieczarki / Karczochy / Kukurydza / Ananas / Kurczak / Szynka
Desery
Lody z mleka owczego
28,-ziemia z piernika, wiśnie w korzeniach
Tiramisu
42,-Sos truskawkowy, likier Baileys
Tarta karmelowo-orzechowa
35,-czarna porzeczka, beza
Mus czekoladowy
29,-mleko kasztanowe, purée z mango,
kawior z pomarańczy, świeże owoce